Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Η ώρα της πικρής αλήθειας για τον ΣΥΡΙΖΑ


Μετά την ώρα των υποσχέσεων, ήρθε η ώρα της αλήθειας… 

Οι ίδιοι άνθρωποι… οι ίδιοι…  που έλεγαν πως οι δανειστές θα υποχωρήσουν γιατί φοβούνται τις συνέπειες της ρήξης… τώρα μας λένε πως όχι μόνο δεν υποχώρησαν αλλά μας εκβιάζουν… επιδιώκοντας τη ρήξη που φοβόντουσαν. Οι ίδιοι άνθρωποι. 
  
Οι άλλοι άνθρωποι… οι άλλοι… που θα χόρευαν στους ρυθμούς μας… που δεν υπήρχε «ούτε μία στο εκατομμύριο να μας έλεγαν όχι»… τώρα μεταμορφώθηκαν σε εκβιαστές και σε οικονομικούς δολοφόνους που στέλνουν τελεσίγραφα...

11.000.000 άνθρωποι... περιμένουμε κάθε μέρα σαν μ@λ@κες να βρει τον τρόπο να διαχειριστεί επικοινωνιακά το αδιέξοδο που έχει περιέλθει μία ανακόλουθη κυβέρνηση και να βρει την ιδανική κομματική ισορροπία η ηγεσία της, εις βάρος μίας οικονομίας τελματωμένης, οικονομίας φάντασμα, εκτός ευρώ ουσιαστικά, που αργοπεθαίνει βασανιστικά κάθε μέρα. 
  
-Εκεί που δηλώναμε ότι θα έπρεπε να είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε το τηλέφωνο στον Ντράγκι, τώρα διαμαρτυρόμαστε πως μας εκβιάζει η ΕΚΤ κρατώντας μας σε τεχνητό κώμα. 
-Μας έστησαν παγίδα αυτοί που δεν πήραν την παράταση που τους λέγαμε να μην πάρουν. 
 -Οι δανειστές δεν μας δανείζουν παρόλο που δεν θέλαμε άλλα δάνεια και μας είχαν δώσει περισσότερα από όσα έπρεπε. 
-Ο Βαρουφάκης μας λέει ότι πριν 5 μήνες τον απείλησαν με έλεγχο κεφαλαίων αν δεν υπογράψει μνημόνιο και ο ΕΛΑ κοντεύει να φτάσει στο μέγεθος του χρέους.  
-Ο φόρος – σκάνδαλο ΕΝΦΙΑ, «ο πιο άδικος φόρος που δεν χρειαζόμαστε κανενός την άδεια για να καταργήσουμε»  δεν αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης για λόγους… διαπραγματευτικής τακτικής! 
-Ο Μηλιός από την άλλη μας λέει πως έπρεπε να έχει ελεγχθεί η φυγή καταθέσεων με όριο 300 ευρώ γιατί… φτάνουν, καταργώντας επιχειρήσεις και την οικονομία την ίδια… Με το ένα πέμπτο των συνολικών καταθέσεων να φτερουγίζουν , με 40 δις απώλεια καταθέσεων σε 5 μήνες, μας λέει πως δεν είχαμε bank run … κάτι που αν γινόταν όμως δεν θα πείραζε και πολύ. 
-Ο Στρατούλης λέει πως «δεν εκβιαζόμαστε από τροικανά τελεσίγραφα» την στιγμή που η τρόικα δεν υπάρχει αφού την καταργήσαμε. 
-Ο Φίλης μας είπε πως οι ανάλγητοι αυτοί εκβιαστές θα μας δώσουν 30-40 δις για ανάπτυξη ΧΩΡΙΣ μνημόνιο.… ενώ παλεύουμε για την μη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος των επικουρικών στέλνοντας σε όλους τον λογαριασμό του 1,1 δις.  
  
Η κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει για ποιον λόγο δεν έστειλε στους Θεσμούς εκείνο το λειτουργικό, αποτελεσματικό, πρακτικό, προσγειωμένο, ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. 

Ίσως να ήταν εντιμότερο να πουν ευθέως, στους ψηφοφόρους τους κυρίως, ότι τίποτα από όλα όσα με άνεση και βεβαιότητα υποσχέθηκαν στη Θεσσαλονίκη δεν θα περιλαμβάνονται σε καμία συμφωνία, ούτε τώρα, ούτε ποτέ, αναλαμβάνοντας το κόστος της ανακολουθίας τους. 
  
Να πει ΕΥΘΕΩΣ και ευθαρσώς πως το ότι θα μείνουμε στο ευρώ… και θα μας δίνουν και άλλα δάνεια… και δεν θα χρειάζεται να πάρουμε κανένα επιπλέον μέτρο… και θα κάνουμε τις αγορές χορεύτριες… και θα αυξήσουμε τις συντάξεις άμεσα με το ασφαλιστικό κατεστραμμένο… και θα ανεβάζουμε άμεσα τον κατώτατο… και θα καταργούμε άμεσα τον ΕΝΦΙΑ… και θα διορίζουμε περισσότερους… και θα αυξάνουμε το αφορολόγητο… και θα υλοποιήσουμε πρόγραμμα 3 δις τον πρώτο χρόνο και 2 δις τον δεύτερο για 300.000 νέες θέσεις εργασίας… και θα καταργήσουμε τα μνημόνια… και θα τα σκίζουμε στην αυλή της Βουλής… ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ήταν… σχήμα λόγου, ήταν σούπα, ΔΕΝ γίνεται, ξεχάστε το. 
  
Ο Σύριζα και ο Τσίπρας εξαιτίας των επιλογών του και της υπερφίαλης πολιτικής που ανέπτυξε, είναι με την πλάτη στον τοίχο και ψάχνει να βρει διέξοδο όπως και όλη η χώρα. Είναι όμως υποχρεωμένος είτε να συμβιβαστεί σε πράγματα που είναι εκ διαμέτρου αντίθετα των δεσμεύσεων και των υποσχέσεων που σκόρπιζε με ευκολία όλα αυτά τα 5 χρόνια των μνημονίων και εκτός της… ιδεολογίας του, είτε να έρθει σε μία μη αναστρέψιμη ρήξη με τους εταίρους και την πλειοψηφία του λαού που δεν την επιθυμεί, που την θεωρεί καταστροφική.  

Διέξοδος όμως χωρίς απώλειες δεν υπάρχει ούτε για αυτόν και πιθανότατα, ούτε για την χώρα.

Σχόλιο στο http://www.capital.gr/ 5 – 6 – 2014 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου