Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

Ο Ιησούς χάνει τη μάχη για τα πνευματικά δικαιώματα βιβλίου!


Το... κατά Έλεν Σούκμαν έργο


Ο Ιησούς Χριστός δεν μπορεί να κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα βιβλίων που εκδόθηκαν στο όνομά Του, αποφάσισε γερμανικό δικαστήριο.

Ο ανώτατο δικαστήριο της Φρανκφούρτης αποφάσισε ότι τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου Μάθημα στα Θαύματα που έγραψε η αμερικανίδα ψυχολόγος, Έλεν Σούκμαν, ανήκουν στην ίδια -και τους κληρονόμους της- και όχι στον Ιησού...
Η αμερικανίδα ψυχολόγος, Έλεν Σούκμαν, η οποία πέθανε το 1981, ισχυριζόταν ότι το βιβλίο «Μάθημα στα Θαύματα» τής υπαγορεύθηκε από τον Ιησού σε μία σειρά ονείρων.

Η δικαστική διαμάχη προέκυψε όταν χριστιανική ακαδημία ανάρτησε αποσπάσματα του βιβλίου -που εκδόθηκε το 1975- στην ιστοσελίδα της. Η ακαδημία υποστήριξε ότι η Σούκμαν δεν θεωρούσε τον εαυτό της ως συγγραφέα του βιβλίου.

«Για πολλούς δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ είναι ο συγγραφέας του Μαθήματος και ότι ο νόμος για τα πνευματικά δικαιώματα δεν ισχύει για το έργο Του» ανέφερε η Ακαδημία.

Ωστόσο, το Ίδρυμα Εσωτερικής Ειρήνης ισχυρίζεται ότι έχει κληρονομήσει τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου μετά τον θάνατο της Σούκμαν το 1981. Διαμαρτυρήθηκε για την ανάρτηση των αποσπασμάτων και προσέφυγε στα δικαστήρια. 

Οι γερμανοί δικαστές έκριναν υπέρ του Ιδρύματος Εσωτερικής Ειρήνης, τονίζοντας ότι τα συγγραφικά δικαιώματα δεν καθορίζονται από τη διανοητική κατάσταση του δημιουργού, αλλά «από την πραγματική διαδικασία της δημιουργίας».
Newsroom ΔΟΛ 15 – 5 – 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου